De Witte Pelikaan, jouw kerstshop het ganse jaar door!

In de charmante Vlamingstraat in het centrum van Brugge moet je echt stoppen bij De Witte Pelikaan. De prachtige barokke gordel van een gerenoveerd renaissancegebouw, met bovenop een witte pelikaan, verbergt een zeer speciale decoratiewinkel: de eerste Belgische hele jaar door kerstwinkel. Zodra u binnen bent, bent u overweldigd door een unieke en schitterende kerstfeer, dag in dag uit!
 

Betoverend kader!

De Witte Pelikaan ademt volop sfeer uit en staat synoniem voor exclusieve en excentrieke kerstcollecties met net dat tikkeltje meer. En met succes! Van Nieuw-Zeeland tot Brazilië, allemaal komen ze voor die bijzondere portie Kerstmis naar De Witte Pelikaan. Statige, hoge kasten, elegante kroonluchters en een historische handelskelder met bepleisterde arcadebogen spreken direct tot de verbeelding en vormen het perfecte decor voor soms verrassende, kleurrijke en speciale kerstartikelen. Kom zeker eens binnen en laat je betoveren door dit sprankelend en feeëriek interieur!
 

De trend is kerst!

Het aanbod in De Witte Pelikaan is heel uitgebreid, smaakvol en van topkwaliteit: uiterst fijn en ambachtelijk glaswerk, elegante engelen, niet alledaagse kerstballen en kerstbomen met elk een eigen verhaal. Wat dacht je van een zeemeerminnenboom met exotische vissen of een jachtboom vol met eekhoorns, uilen en trollen. Of droom weg bij een Venetiaanse boom met gouden maskers en waan je regelrecht in een comedia dell\' arte. Of laat je inspireren door roze elfenfiguren en frêle vogeltjes bij het aanschouwen van een Victoriaans getinte boom. De Witte Pelikaan is zonder enige twijfel dé trendsetter op vlak van kerstdecoratie. Nationale en internationale lifestyle magazines vinden gemakkelijk de weg naar De Witte Pelikaan voor uitgebreid en professioneel advies.
 

Halloween, Pasen,...

Niet alleen Kerstmis is een bron van inspiratie. Het aanbod evolueert mee met de seizoenen. De zomer staat voor zon, zee, strand en schelpjes. Woudmannetjes met paddenstoelen of beren op bromfietsen typeren dan weer de herfstdecoratie. En in de lente zorgen de leuke taartjes, zuurstokken en paspoppen met een snoepjurk voor de vrolijke noot. Verzamelaars met een voorliefde voor narren, kikkers of andere magische figuren kunnen in De Witte Pelikaan ook zeker hun hart ophalen.
 

Etalage of magische sneeuwbal

Het absolute pronkstuk van de winkel is ongetwijfeld de etalage. Het is net of je kijkt naar een reuzegrote magische sneeuwbal: sprookjesachtig, idyllisch, fascinerend! Kinderen en volwassenen vergapen zich met open monden aan de vele rijkelijk geïllustreerde taferelen. Telkens weer valt er iets nieuws te ontdekken. Het is dan ook met stip de meest gefotografeerde etalage van Brugge! Loop niet zomaar voorbij, maar geef uw ogen uitvoerig de kost en geniet van al dat moois!